Utbytesstudent

i Belle Chasse,Louisiana, USA 14/15

Lockdown och president

Publicerad 2014-09-05 05:08:19 i I USA,

Två bilder från när jag hade variti USA en vecka. Så mycket har förändrats sedan dess(positivt sätt). Engelska. Blir lättare och lättare för varje dag. 
 
Ihade vi lockdown övning i skolan! Min första och jag hoppas verkligen inte att jagbehöver vara med om något mer än övningar. när de ropar ut lockdown i högtalarna betyder det att man ska låsa alla dörrar in till klassrummet man är i. Och sedan ställa sig in till väggarna så man inte syns igenom dörrarnas lilla glasruta. Lockdown övning är att man övar fall någons skulle komma med en pistol till skolan och börjar skjuta/hota folk då det är allvar. Om man är på toaletten vid en sådanhär övning får man inte gå ut eller prata tills de ropar ut i högtalarna att övningen är över. Vilket tog ungefär en kvart för oss. Så då är du fast själv på toan en kvart. Tacksam att jag var i klassrummet med folk att prata med ;) 
 
I skolan igår fick vi även höra tal av de som vi kan rösta på för president,vice president, sekreterare för skolan. tänk er ungefär 900 elever i samma aula helt tysta. Sedan ropade de ut för varje namn och stämmningen blev helt vild då en för en av "tävlande" kom in och höll sina tal. Fick seriöst gåshud! Det var faktiskt mäktigt att alla verkligen bryr sig så mycket. Godnatt/m, lokal tid 22:08

Kommentarer

Postat av: Susanna Maria J

Publicerad 2014-09-05 10:30:35

Så kul! Ha en underbar helg! :D <3

Postat av: Mamma

Publicerad 2014-09-05 14:17:00

ÅÅÅÅÅÅH! Blir sååååå sugen på att åka till New Orleans! Ser ut att vara en så fräck stad!

Läskigt att man ens ska behöva ha lockdown drill men bra att ändå ha tänkt tanken.

Amerikaner är fantastiskt duktiga på retorik - där har vi i Sverige att lära av!

KRAM

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela