Utbytesstudent

i Belle Chasse,Louisiana, USA 14/15

Lite vad Louisiana är känt för

Publicerad 2015-02-08 18:30:03 i I USA,

LA är bland annat känt för deras mat! Bland annat för sina skaldjur, speciellt "crawfish" (första bilden) vilket motsvarar kräftor i sverige fast de smakar annorlunda och är lite mindre. Mitt område jag bor i är även kända för sina citurs frukter, alla som bor lite utanför själva staden har minst 10 apelsin, clementin eller satsumas träd. 
I Sverige har vi jaktsäsong av älg osv... I söder Louisiana har de jaktsäsong av alligatorer. Även fall bilden över visar att de äter alligatorer så är de mer eller mindre endast en turist grej. De flesta invånarna tycker bara köttet är segt och inte smakar något märkvärdigt. Och nej jag har inte vågat smaka!
New Orleans! Staden som först var huvudstad av Louisiana men som fick "ge upp" sin plats då folk insåg att det var för enkelt att staden blev attackerad. New Orleans är en stad som är känd för en hel del olika grejer. Detta är en stad med alla möjliga personligheter och även fall jag kan säga att det är en helt fantastisk stad så finns det ganska mycket negativt där. Älskar de två sista bilderna där den ena är en skyskrapa precis brevid en gammal bygnad och den sista med en subway resturang brevid en kyrka. 
Detta är en bild från en av de längsta broarna i USA. Lake Pontchartrain bron är 38,4 km lång
Och sist men inte minst, New Orleans är huvudstaden av Jazz! 
/m Lokaltid 11:30

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela